Stationsplein 30, 1382AD Weesp
+31 (0)2 9448 3355

Uw eigen CE-expert in huis

Uw eigen CE-expert in huis

‘Voor alle product en proces compliance procedures’

Van machinebouwer tot productleverancier, overal is de productveiligheid van groot belang. Als organisatie is het een uitdaging om alle kennis in huis te halen en bij te blijven met de ontwikkelingen en veranderingen.

Maatwerk voor een vaste prijs

Certification Experts heeft een op maat gemaakte dienst ontwikkeld waarbij u profiteert van in-company expertise voor alle conformiteit procedures.

Doormiddel van de in-company expert profiteert u van:

  • Een CE-expert met kennis van uw organisatie en actuele juridische knowhow
  • Minimalisering van de risico’s en achterstallige werkzaamheden
  • Besparen op tijd en kosten doordat onze expert op de hoogte is van uw situatie
  • Flexibele inzetbaarheid: certificering op maat voor elke situatie
  • Betrouwbare in-company experts met ervaring

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. We lichten graag per branche toe waarin we u kunnen faciliteren.

Producent

Als producent zijn er veel zaken die een rol spelen zoals de Machinerichtlijn, de Laagspanningsrichtlijn, de EMC richtlijn, de ATEX 114 richtlijn en de richtlijn drukapparatuur. Bent u producent? Dan kijken we graag samen met u of uw organisatie voldoet aan de eisen (compliance scan), en voorzien we u van expertise om uw product of proces te laten voldoen aan de vereisten.

Uitdaging van de werkgever

Als werkgever is uw personeel de sleutel tot succes en bent u verantwoordelijk voor een veilige staat van onderhoud van uw installaties. Uw organisatie dient te voldoen aan wet- en regelgeving om een veilige werkomgeving te garanderen. Onze experts analyseren uw werkomgeving en gaan na in welke mate deze voldoet. Vervolgens verzorgen we de expertise en begeleiding in het proces om te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Importeur en retailer

Als importeur en retailer heeft u te maken met snel veranderende omstandigheden in wetgeving en wereldhandel. Private label, lokale eisen, keuringen van uw handelswaar en douane controles zijn onderwerpen waar u geregeld mee in aanraking komt. Wij zijn uw partner in compliance en spelen een adviserende, ondersteunende of uitvoerende rol in de begeleiding en het voldoen aan de gestelde eisen.

Hoe werkt het?

We koppelen een vaste CE-expert aan uw organisatie die op de hoogte is van alle ins- en outs op het gebied van wetgeving en compliance die van toepassing zijn op uw situatie. Deze expert kan u bijstaan op alle vlakken van onderzoek, evaluatie tot uitvoering.

In een eerste gesprek bespreken we de situatie en bepalen we gezamenlijk uw behoeften. Op basis hiervan doen we een voorstel en beslissen we welke werkzaamheden met een vaste frequentie terugkomen. Denk hierbij aan een jaarlijkse compliance scan, signalering van wijzigingen in de richtlijnen, compliance expertise of de mogelijkheid om de supportdesk te raadplegen. Als u akkoord gaat met het voorstel koppelen we een CE-expert aan uw organisatie die zich inleest en zich bekend maakt met alle aspecten voor een in-company certificering. Zo bent u verzekerd van een betrouwbaar en efficiënt proces.

Heeft u vragen of wilt u een specifiek situatie voorleggen? Neem contact op met een van onze CE-experts.