Stationsplein 30, 1382AD Weesp
+31 (0)2 9448 3355

Zeker met juridische hulp

Het begint allemaal met de vraag of een product correct gecertificeerd is. Als dit niet het geval is zijn er verschillende Europese richtlijnen en duizenden normen die van toepassing kunnen zijn op een product. Daarnaast worden richtlijnen en normen regelmatig gewijzigd door de wetgever.

Certification Experts beantwoordt alle vragen over productcertificering en lossen geschillen op over de veiligheidsstatus van een product. In één woord staan we voor transparantie: we geven duidelijk aan of een product onder een richtlijn valt en of een product voldoet aan de gestelde eisen. Bij ons is er geen grijs gebied en dat geeft u zekerheid.

Helaas worden we regelmatig geconfronteerd met producten die niet voldoen aan de gestelde eisen. Dit is in strijd met de geldende Europese wetgeving, een onjuist CE-logo op een product of een CE-certificaat bij een product vormt voor de gebruiker en de fabrikant een ernstig risico. Om dit en meer te voorkomen biedt Certification Experts onder andere juridische dienstverlening.

Controle en ondersteuning

Naast het certificeren, controleren we ook de juistheid van documentatie van de fabrikant. Ook deze moet aan eisen voldoen om uw product te mogen verkopen in Nederland en de rest van Europa. Als uw product bijvoorbeeld al in het buitenland is gecertificeerd, kan de aanwezige documentatie afwijken van Europese regels.

In een aantal gevallen kunt u ook tegen problemen met afnemers en overheidsinstanties aanlopen. Bij het invoeren van uw product eist de Douane bijvoorbeeld aanvullende informatie of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelt vragen over de veiligheidsstatus van een product of productdocumentatie. Ook kunnen we bedrijven deskundig bijstaan bij onderlinge geschillen totdat er een oplossing is gevonden.

Neem contact op met onze hulp- en informatiedesk om uw vraag aan ons voor te leggen! U kunt ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt  u contact met één van onze experts?

Stuur een bericht

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over product certificering

Volg ons op LinkedIn

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen over CE-Markering