Stationsplein 30, 1382AD Weesp
+31 (0)2 9448 3355

Export naar China

Reguliere producten

Een tal van reguliere producten moeten aan bepaalde eisen voldoen om toegelaten te worden in China ( zoals export naar China van machines, apparaten, lampen, beschermings- middelen etc.).

Medische hulpmiddelen

Om een Medische hulpmiddel te exporteren naar China dient het product te worden geregistreerd (CFDA Registratie) volgens de China Food and Drug Administration (CFDA) eisen. Het exporteren van een medisch hulpmiddel naar China vereist kennis van de verschillende stappen die moeten worden genomen om het product met succes op de Chinese markt te zetten. In het algemeen worden medische hulpmiddelen ingedeeld in drie categorieën; Klasse I, II en III. Met betrekking tot het exporteren van deze apparaten naar China, moet men zich bewust zijn van de verschillende stappen elke klasse vereist.

Medische hulpmiddelen Klasse I

Klasse I medische hulpmiddelen worden bestempeld als hebbende een laag risico en zijn dus onderworpen aan de minst reglementaire controles. Zo zijn tand flosdraad geclassificeerd als klasse I.

Medical Device klasse II en III

Een medisch hulpmiddel van klasse II, betekent dat het apparaat is geclassificeerd met een matig risico. Apparaten met deze klasse worden streng gecontroleerd en beheerd om hun veiligheid te waarborgen. Medische hulpmiddelen van klasse III zijn apparaten met een relatief hoog risico. Deze medische hulpmiddelen worden streng gecontroleerd en beheerd door middel van speciale maatregelen.

Let op! Bedrijven die medische hulpmiddelen exporteren in klasse I en II zijn verplicht om een representatief kantoor in China te hebben dat dient als een direct bemiddelings-kantoor tussen het bedrijf en de China Food and Drug Administration.